Kunt u deze nieuwsbrief niet lezen? Klik hier voor een online versie
TopOffice
Kantoorkracht
TopOffice
Australiëlaan 60 +
6199 AA Maastricht-Airport
T 043 321 10 75
E info@top-office.nl
I www.top-office.nl

Introductie

Hierbij ontvangt u de eerste Nieuwsbrief van Top Office. Top Office is specialist in werving, selectie en detachering van management ondersteunend personeel. De Nieuwsbrief van Top Office verschijnt 4 x/jaar en is bestemd voor management en management ondersteunend personeel in Limburg. We willen u met deze Nieuwsbrief op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen op ons vakgebied en bij Top Office.

Team Top Office uitgebreid

 

Bij Top Office is per januari Nadine Reijnders als nieuwe consultant gestart. Nadine is psychologe en is werkzaam geweest als intercedente bij Randstad. Samen met haar collega Rena Ikonomou , voor u een vertrouwd gezicht, is zij het aanspreekpunt voor opdrachtgevers en kandidaten.

Nadine: ‘ik vind het een uitdaging om de perfecte match te maken tussen de opdrachtgever en secretaresse. Naast een uitgebreid intake gesprek waarin we onze kandidaten goed leren kennen beschikt Top Office over een aantal unieke testen die ons helpen de juiste keuze te maken. Juist die combinatie van persoonlijk aspecten (aandacht voor de specifieke wensen van onze kandidaten en opdrachtgevers) als de professionele aspecten (mogelijkheid om diverse testen in te zetten en te interpreteren) maakt deze baan zo ontzettend boeiend’.

De komst van Nadine past in de strategie van Top Office om onderscheidend te zijn in het selectietraject en de juiste kandidaten te vinden die perfect in de cultuur van een bedrijf passen.

Nieuw bij Top Office: werkstijltest

Een perfecte match tussen een kandidaat en de organisatie, en vooral de direct leidinggevende is van onschatbare waarde. Daarom verdiept Top Office zich eerst in de bedrijfscultuur van de organisatie en de persoonlijkheid van de leidinggevende en kandidaat.

Bij de beoordeling van kandidaten voor een bepaalde functie wordt naast het curriculum vitae ook steeds vaker gekeken naar iemands persoonlijkheid. Heeft iemand een kritische grondhouding? Is iemand gevoelig voor stress? Is iemand attent? Of benadert iemand mensen doorgaans op een zakelijke manier? Dit soort kwalificaties zijn persoonlijkheidstyperingen die iemand bezit en niet aangeleerd kunnen worden.

Iemands persoonlijkheidstypering bepaalt niet alleen in sterke mate of de persoon geschikt zal zijn voor een bepaalde functie maar zegt ook iets over de samenwerking met een ander.

De nieuw ontwikkelde werkstijl test van Top Office, is een vertaling van de persoonlijkheidstypering in een persoonlijke werkstijl. De test kan zowel door een leidinggevende als door een kandidaat/secretaresse worden gemaakt. De uitkomst van de test voorspelt in hoeverre een samenwerking succesvol gaat worden. Een leidinggevende en een secretaresse werken tenslotte zeer nauw samen. Een goede klik, een prettige samenwerking is volgens Top Office de sleutel tot succes!

Secretaressedag 2009

Noteer in uw agenda: donderdag 16 april Secretaressedag !

Secretaressedag is een jaarlijks terugkerende dag, in Europa gehouden op de derde donderdag in april, waarop secretaresses in het zonnetje worden gezet. Secretaressedag is een van oorsprong Amerikaans bedenksel en in 1989 in Nederland geïntroduceerd. De bedoeling van het jaarlijkse evenement was om de secretaresse in het zonnetje te zetten, stil te staan bij haar toegevoegde waarde voor de organisatie en om het imago van het secretaressevak te verbeteren.

Cadeautip Secretaressedag : Limburgs Secretaresse Symposium

Na het succes van 2008 wordt ook dit jaar op Secretaressedag het Limburgs Secretaresse Symposium gehouden. Het symposium is een unieke combinatie van educatieve workshops en ontspanning. De secretaresse wordt 16 april de hele dag ontvangen bij Thermae 2000. Onder leiding van professionele trainers kan in het educatieve ochtendgedeelte gekozen worden uit de workshop: ‘De effectieve secretaresse’ of de workshop ‘Spelling en taal’. Na een gezamenlijke relax- lunch is er in het middaggedeelte vooral aandacht voor korte ontspannende activiteiten met een keuze uit verschillenden workshops zoals bv: Sushi maken, Beauty en care, Yoga of sauna- en zwembadbezoek. Ook Top Office verzorgt een leuke workshop over werkstijlen en meer speciaal over de vraag of de werkstijl van een secretaresse matcht met die van haar baas.

Wellicht een leuk cadeau om uw secretaresse mee te verrassen!

Voor meer informatie of aanmelden van uw secretaresse: www.secretary4you.nl

Leestips Literatuur

En morgen maak ik hem af – Katharina Münk

cover 'Morgen maak ik hem af': een intrigerende titel, die tot de verbeelding spreekt en de nieuwsgierigheid prikkelt. Dit boek van Katharina Münk - onder pseudoniem geschreven -vertelt het verhaal van het leven en werken van een directiesecretaresse, met hoofdrollen voor de verschillende (top)managers. Geen managementboek in de gewone zin van het woord, want het bevat bespiegelingen die er niet om liegen. Een boek met een dwarsdoorsnede van de carrière van de directiesecretaresse, met een prominente rol voor de bazen en topmanagers.


Rechterhand, linkerhand, wandelende Blackberry, statussymbool, coach en boksbal, huisvrouw, gastvrouw. De secretaresse is het die op de achtergrond alles regelt. Haar verhaal leent zich voor een avondvullende bioscoopfilm. Want ze heeft ongelooflijke dingen te melden uit de praktijk op de verdiepingen met de hoogpolige vloerbedekking waar zich de grotere drama's afspelen.

Katharina Münk heeft dit boek geschreven voor haar collega-directiesecretaresses - en voor alle directeuren die het lef hebben om eens in de spiegel te kijken. Grappig en met cynisme geschreven. Een verhaal met een knipoog of de rauwe werkelijkheid? Het oordeel is aan de lezer.

Testimonial van een Topmeid

Sophia Mensinga helemaal op haar plek bij de Universiteit Maastricht

Sophia MensingaMogen we even voorstellen: Sophia Mensinga…… één van die Topmeiden van Top Office. Vanaf februari dit jaar werkt Sophia als project-ondersteuner bij de Universiteit Maastricht. Een functie waarin haar hoofdtaak is: het bewaken van de kosten en budget van wetenschappelijke onderzoeken gefinancierd door de Europese Commissie. Voor Sophia een echte uitdaging, de functie en de prettige werkomgeving bieden haar alle mogelijkheden om nieuwe dingen te leren en om zich verder te ontwikkelen. Maar door haar internationale ervaring als projectcoördinator bij de Bloedbank heeft ze zich in korte tijd weten te ontwikkelen tot een professional. De Universiteit Maastricht is daarom ook zeer positief over de kwaliteiten van Sophia, vooral haar adviserende eigenschappen vallen op.

Over de dienstverlening van Top Office is Sophia helder: “Vanaf de eerste dag is Top Office actief voor mij aan de slag gegaan om een nieuwe functie te vinden. Ik had direct een klik met mijn contactpersoon Nadine. Haar benadering ervaar ik zowel professioneel als persoonlijk”.

Top Office – Wetenswaardigheden:

  • Kende u deze slimme site al? Een site om snel en gemakkelijk een afspraak te organiseren voor een grote groep drukbezette deelnemers. Via www.dedatumprikker.nl

  • Op zoek naar een mooi cadeau of relatiegeschenk? Op de site van Rituals, www.ritualsshop.nl, vindt u veel aangename presentjes • Een bedrijfsuitje te organiseren? Op de site www.bedrijfsuitje.nl vindt u een overzicht van meer dan 150 bedrijfsuitjes in Limburg

  • Op zoek naar een informatieve landelijke secretaresse site? Met informatie over cursussen, evenementen, netwerken en handige tips? Kijk dan ook eens op www.secretaresseNet.nl
Mocht u naar aanleiding van deze Nieuwsbrief nog vragen, opmerkingen en/of tips hebben dan nodig ik u uit om deze te mailen naar info@top-office.nl

Top Office
Australiëlaan 60
6199 AA Maastricht-Airport


Uw privacy is belangrijk voor ons. Wilt u zich afmelden voor deze
nieuwsbrief, klik dan hier >